Home

Wie ben ik?
In 1989 heb ik de Opleiding Pianotechniek afgerond. Ik heb me ontwikkeld tot allround pianostemmer/technicus. Ik ben aan diverse bedrijven verbonden geweest, 'en route' als pianostemmer, en op de werkplaats waar piano's en vleugels gereviseerd worden.
Met de nodige ervaring binnen het werkveld op zak ben ik zelfstandig ondernemer geworden. Zo kon ik een specialisatie ontwikkelen (alles rond toonvorming) en bovendien mijn eigen kwaliteitsnorm bepalen.

 

Inmiddels ben ik een aantal jaar als docente Pianotechniek verbonden aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam waar de unieke, kleinschalige MBO opleiding Pianotechniek een levendig onderdeel van uitmaakt. Het ambacht doorgeven, samenwerken met toekomstige collega's binnen een klein team van gespecialiseerde docenten is super. De branche toont zich bovendien zeer betrokken bij de school. Zo hou je als docent contact met alle geledingen van het vak.

 

Wat is mijn handelsmerk?

Ik woon in Nijmegen. Mijn klantenkring is gevarieerd; particulieren, maar ook scholen, theaters en concertzalen.

Een instrument dat lekker speelt en goed klinkt geeft iets terug waardoor piano spelen 'rewarding' is.  Speelgevoel en klankkwaliteit zijn belangrijk om je te blijven ontwikkelen en geven inspiratie. In die zin gaan onderhoud, speelaard, toonvorming en stemmen hand  in hand. Ik bekijk en beluister een instrument dan ook in zijn totaliteit, in samenhang. Tijdens het stemmen krijg ik een duidelijk beeld van het instrument en ik breng al stemmend in kaart wat goed is, of wat mogelijk beter zou kunnen. Uiteraard alles in overleg, de klant bepaalt waar ik mijn expertise inzet.


Wat doe ik nog meer?

Weet u niet of u een goed instrument in huis hebt? Dan taxeer ik graag uw piano of vleugel. Daarnaast bemiddel ik bij aankoop of verkoop als 'PersonalPianoShopper'. Ik vind het een sport om ervoor te zorgen dat de juiste piano bij de juiste persoon belandt. Mijn ervaring en contacten binnen de branche kan ik daarbij mooi inzetten. 

 

Collega's !

Ik ben initiatiefnemer van De PianoPool. Vanwege de veelheid van werkzaamheden werk ik in de regio Arnhem-Nijmegen met 2 collega's, Dirk Daanen en Roelien Elgersma, elk met hun eigen expertise, zodat we u snel en goed van dienst kunnen zijn.

 


Hebt u specifieke vragen dan kunt u 'doorzappen' naar de rubriek 'keuze pianotechnicus', linker menu.

 

Wie weet tot ziens!